Tel. +31 (0)13 509 21 58
praktijk@fysiotherapiebtenhove.nl

De fysiotherapeut:
specialist van het menselijk bewegen.


Mulligan

Mulligan is een veilige en effectieve manier van mobiliseren (sturen/bewegen) van gewrichten. Een heel belangrijk kenmerk van deze behandeling is dat het 100% pijnvrij is. Wanneer er sprake is van een bewegingsbeperking of pijn tijdens beweging wordt met lichte manuele druk van de fysiotherapeut het gewricht subtiel in een iets andere richting bewogen. Er wordt naar een richting van sturing gezocht waarin de beperkte of pijnlijke beweging geen pijn meer doet en / of minder beperkt is. De patiënt maakt deze beweging altijd zelf, de fysiotherapeut geeft alleen lichte sturing. Als de pijnvrije bewegingsrichting gevonden is wordt de beweging een aantal keer herhaald wat door Mulligan 'hit the memory' wordt genoemd. Het inslijten van de beweging zodat het gewricht zelf ook weer op deze manier gaat bewegen. Er zijn in de meeste gevallen ook oefeningen voor om thuis deze bewegingen te oefenen waarbij het gewricht door de patiënt zelf gestuurd kan worden.

Bijvoorbeeld bij een tenniselleboog, een ontsteking van de aanhechting van de onderarm spieren op het bot, blijven vaak lang nog klachten bestaan. En dat terwijl de ontsteking zelf al niet meer aanwezig is. Door de pijn en spierspanning rond de ontsteking is het elleboog gewricht net iets anders gaan bewegen en deze bewegingsinformatie wordt nogsteeds op die manier door de hersenen ontvangen. Op hun beurt sturen de hersenen een signaal terug naar de elleboog dat als het ware niet meer up-to-date is want het oorspronkelijke probleem is weg. Door via Mulligan technieken het gewricht weer de juiste bewegingsinformatie te geven, d.w.z. pijnvrij bewegen voor de patiënt, geven sensoren in de elleboog weer de juiste informatie aan de hersenen door en kunnen die weer goede instructies voor bewegen naar de elleboog doorsturen. Bijvoorbeeld in welke mate welke spieren aangespannen moeten worden om je arm in de mouw van je jas te krijgen. De restklacht verdwijnt.

Onze diensten

fysio op maat icon

Dry Needling


Meer informatie
fysio op maat icon

Shockwave


Meer informatie
fysio op maat icon

Steunzolen


Meer informatie
fysio op maat icon

Rugkussen


Meer informatie
fysio op maat icon

Oefenzaal


Meer informatie
fysio op maat icon

Training


Meer informatie
fysio op maat icon

Praktijk


Meer informatie
fysio op maat icon

Cupping Therapie


Meer informatie

Over Fysiotherapie Bob ten Hove

Bob ten Hove

Bob ten Hove start in 1981 de praktijk aan de Bernardusweg 7 te Lage Mierde. Wij zijn een resultaat gerichte praktijk met diverse specialismen en aandachtsgebieden onder één dak.

Contact

Fysiotherapie Bob ten Hove
Bernardusweg 7
5094 GK Lage Mierde
telefoon: +31 (0)13 509 21 58
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefonisch bereikbaar

Ma.
Di.
Wo.
Do.
Vr.
Za.
Zo.

09:00-17:00
09:00-17:00
09:00-17:00
09:00-17:00
09:00-12:00
Gesloten
Gesloten

Copyright © Fysiotherapie B. ten Hove | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites