Tel. +31 (0)13 509 21 58
praktijk@fysiotherapiebtenhove.nl

De fysiotherapeut:
specialist van het menselijk bewegen.


Hooikoorts

Wat is hooikoorts? Het is weer zover. De tijd van het jaar. De tijd dat je weer last begint te krijgen van hooikoorts. Hooikoorts is een vorm van allergie. Je begint weer last te krijgen van bepaalde soorten stuifmeel van grassen, planten of bomen. De klachten lopen uit een, en kan bij ieder persoon verschillend zijn. Verschijnselen van hooikoorts kunnen op verschillende manieren te herkennen zijn:

• Je neus begint te jeuken
• Je krijg een loopneus die overgaat in een verstopte neus
• Je ogen beginnen te jeuken of voelen branderig aan
• Je keel kan droog en branderig aanvoelen
• Je vertoont vermoeidheidsverschijnselen
• Benauwdheid
Wat kan je tegen hooikoorts doen?
Er zijn ontzettend veel hulpmiddelen op de markt om de allergische reactie, veroorzaakt door hooikoorts, tegen te gaan. Er zijn verschillende zalfjes, neussprays, oogdruppels etc. Ieder heeft zijn eigen voorkeur, maar eigenlijk komt het bij ieder hulpmiddel op het zelfde neer. De hulpmiddelen dienen herhaaldelijk gebruikt te worden. Bij de één hebben deze hulpmiddelen een positief effect, de ander merkt er niets van.

Tegenwoordig is er nog een andere oplossing om de klachten van hooikoorts te reduceren, namelijk kinesiotape. De nieuwe toepassing van kinesiotape zorgt er voor dat de klachten, veroorzaakt door hooikoorts, binnen een aantal dagen sterk gereduceerd wordt. De kinesiotape kan voor het behandelen van hooikoorts aangebracht worden op de borst en rug. De kinesiotape beïnvloedt de hulpademhalingsspieren en via het zenuwstelsel ook het longgebied.

Normaal gesproken is één behandeling met kinesiotape (medical taping) genoeg om de klachten voor een langere periode aanzienlijk te reduceren. Het is echter aan te bevelen meerdere behandelingen met kinesiotape te ondergaan. Meerder behandelingen kunnen er zelfs voor zorgen dat je een geheel klachtenvrije allergie periode ondergaat.
Waar moet je op letten bij het gebruik van kinesiotape bij hooikoorts?
Zorg er voor dat je de kinesiotape, of wel medical taping, aanbrengt voor het begin van het hooikoortsseizoen. Het is voor ieder persoon anders, ligt er aan van welke pollen je last hebt.

Zorg er daarnaast voor dat je de juiste kinesiotape gebruikt. Om een maximaal effect te realiseren is het van essentieel belang dat er gebruik gemaakt wordt van kwalitatief goede kinesiotape. De kwaliteit van de kinesiotape kun je bepalen door de dichtheid van het geweven elastische katoen. Kwalitatief goede kinesiotape is gemaakt van hele fijne organische katoenen vezels. Tevens dient de kinesiotape te beschikken over een krachtige lijmlaag. Om het maximale effect van de behandelmethode te realiseren dient de kinesiotape over een langere periode gedragen te kunnen worden. Een kwalitatief, goede kinesiotape mag niet loslaten tijdens intensief bewegen, zweten en zwemmen.

Borsttape

Rugtape

Onze diensten

fysio op maat icon

Dry Needling


Meer informatie
fysio op maat icon

Shockwave


Meer informatie
fysio op maat icon

Steunzolen


Meer informatie
fysio op maat icon

Rugkussen


Meer informatie
fysio op maat icon

Oefenzaal


Meer informatie
fysio op maat icon

Training


Meer informatie
fysio op maat icon

Praktijk


Meer informatie
fysio op maat icon

Cupping Therapie


Meer informatie

Over Fysiotherapie Bob ten Hove

Bob ten Hove

Bob ten Hove start in 1981 de praktijk aan de Bernardusweg 7 te Lage Mierde. Wij zijn een resultaat gerichte praktijk met diverse specialismen en aandachtsgebieden onder één dak.

Contact

Fysiotherapie Bob ten Hove
Bernardusweg 7
5094 GK Lage Mierde
telefoon: +31 (0)13 509 21 58
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefonisch bereikbaar

Ma.
Di.
Wo.
Do.
Vr.
Za.
Zo.

09:00-17:00
09:00-17:00
09:00-17:00
09:00-17:00
09:00-12:00
Gesloten
Gesloten

Copyright © Fysiotherapie B. ten Hove | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites