Tel. +31 (0)13 509 21 58
praktijk@fysiotherapiebtenhove.nl

De fysiotherapeut:
specialist van het menselijk bewegen.


Fysiotherapie

Jaarlijks komen veel mensen bij de fysiotherapeut, omdat ze een lichamelijke belemmering hebben in hun dagelijks functioneren. Deze klachten kunnen zijn ontstaan na overbelasting, klachten die zijn ontstaan tijdens het werk, sportblessures, “verkeerde beweging/houding” of gewoon omdat het lichaam ouder wordt. Het gevolg is dat u ergens pijn heeft, minder goed kracht kunt uitoefenen of een bepaalde beweging minder goed of helemaal niet kunt maken. Er kan sprake zijn van een zwelling, soms zijn er problemen met de ademhaling. Een fysiotherapeut onderzoekt dan de oorzaak.
Wat doet een fysiotherapeut?
Afhankelijk van uw situatie gaat u naar een fysiotherapeut in een eigen praktijk of in een zorginstelling (ziekenhuis, revalidatiecentrum, verzorgingshuis of verpleeghuis). In sommige gevallen komt de fysiotherapeut bij u thuis.

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan wordt samen met u behandelplan opste

lt. Daarnaast zorgt de fysiotherapeut voor preventie, advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of verergering van klachten te voorkomen. Daar bent u natuurlijk op lange termijn het meest bij gebaat. Verder is het belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Door de afgesproken oefeningen te doen, goed aangeven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.
Hoe komt u bij de fysiotherapeut terecht?
Sinds 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbrief meer nodig van uw huisarts en kunt u rechtstreeks een afspraak met ons maken.

Natuurlijk, mag u nog altijd eerst een afspraak bij uw huisarts maken. Het is echter niet meer noodzakelijk. Uw huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. Wij informeren uw huisarts over het verloop, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

Ook kan een specialist of tandarts u doorverwijzen. Als de behandeling is afgerond, ontvangt de verwijzer, na overleg met u, van ons een verslag.
Wie betaalt de fysiotherapeut?
Voor fysiotherapie gelden in ons land tarieven die wettelijk zijn vastgesteld.
De behandelingen worden, afhankelijk van de door u afgesloten polis, niet, gedeeltelijk of geheel door uw zorgverzekeraar vergoed.

Wij adviseren u dit bij uw zorgverzekeraar na te vragen.
Hoe is de kwaliteit van fysiotherapie gewaarborgd?
Voordat een fysiotherapeut zelfstandig patiënten mag behandelen, moet hij of zij ingeschreven staan in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Hiervoor gelden strenge basiseisen, waaronder een diploma van de studie fysiotherapie. De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet zomaar door iedereen gebruikt worden.

Vanuit de beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Daarbij kunt u denken aan gedragsregels, richtlijnen voor behandelingen en wetenschappelijk onderzoek. Ook wordt bijscholing gestimuleerd. Wie aan alle eisen van behandelingen, praktijkervaring, scholing en vakoverleg voldoet, kan worden opgenomen in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF.

Verder spelen fysiotherapeuten zoveel mogelijk in op actuele ontwikkelingen en leveren ze een positieve bijdrage aan het terugdringen van bijvoorbeeld ziekteverzuim. Op die manier helpt fysiotherapie om uw lichaam zo goed mogelijk functionerend te houden.

Onze diensten

fysio op maat icon

Dry Needling


Meer informatie
fysio op maat icon

Shockwave


Meer informatie
fysio op maat icon

Steunzolen


Meer informatie
fysio op maat icon

Braces


Meer informatie
fysio op maat icon

Rugkussen


Meer informatie
fysio op maat icon

Oefenzaal


Meer informatie
fysio op maat icon

Training


Meer informatie
fysio op maat icon

Praktijk


Meer informatie
fysio op maat icon

Cupping Therapie


Meer informatie

Over Fysiotherapie Bob ten Hove

Bob ten Hove

Bob ten Hove start in 1981 de praktijk aan de Bernardusweg 7 te Lage Mierde. Wij zijn een resultaat gerichte praktijk met diverse specialismen en aandachtsgebieden onder één dak.

Contact

Fysiotherapie Bob ten Hove
Bernardusweg 7
5094 GK Lage Mierde
telefoon: +31 (0)13 509 21 58
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright © Fysiotherapie B. ten Hove | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites