Tel. +31 (0)13 509 21 58
praktijk@fysiotherapiebtenhove.nl

De fysiotherapeut:
specialist van het menselijk bewegen.


Epte therapie

Blijf je last houden bij bewegen? Of komen de klachten steeds terug? En heeft u een van onderstaande klachten, dan is EPTE therapie misschien iets voor u.
Wat is EPTE?
Epte (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten. Het is ontwikkeld in Spanje en wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende letsels.

De EPTE behandeling is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.
Bij welke klachten kan EPTE worden toegepast?
  • pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees (jumperknee).
  • pijn aan de achillespees
  • tenniselleboog/ chronische elleboogpijn
  • chronische schouderpijn (supraspinatus pees)
  • hielspoor (plantaire fasciopathie)

Het kan zowel worden toegepast bij klachten die al langer bestaan en niet over gaan, als klachten die net ontstaan zijn/nog niet zo lang aanwezig zijn.
Hoe gaat EPTE in zijn werk?
Er wordt op het behandelgebied contactgel aangebracht om vervolgens met echografie nauwkeurig de locatie te bepalen van het probleem. Wanneer het probleem gelokaliseerd is, zal er met een dun naaldje onder echo geleiding behandeld worden. Het naaldje wordt aangesloten op het EPTE apparaat en gedurende 1-2 minuten wordt er een hele lichte elektrische stroom toegediend. Dit zet een aantal lichaamseigen fysiologische reacties in gang die het herstel bevorderen.

Het prikken kan licht gevoelig zijn, maar de behandeling zelf wordt meestal niet als pijnlijk ervaren. Wel voelt het soms kortdurend oncomfortabel aan. Deze behandeling wordt altijd gecombineerd met oefentherapie om de belastbaarheid en het natuurlijk herstel van de pees te bevorderen. Oefentherapie is hierbij wel een belangrijk onderdeel, zonder de combinatie met oefeningen duidelijk minder resultaten.

Het is dus een korte behandeling van enkele minuten per sessie, er zullen weinig tot geen beperkingen zijn voor je normale dagelijkse activiteiten en er is nauwelijks een na-reactie op de behandeling. Soms ervaart de patiënt gedurende 1-2 dagen een beurs gevoel. Na 4-6 behandelingen geven de meeste patiënten al een duidelijke pijnvermindering aan of zijn ze zelfs volledig pijnvrij.

Onze diensten

fysio op maat icon

Dry Needling


Meer informatie
fysio op maat icon

Shockwave


Meer informatie
fysio op maat icon

Steunzolen


Meer informatie
fysio op maat icon

Rugkussen


Meer informatie
fysio op maat icon

Oefenzaal


Meer informatie
fysio op maat icon

Training


Meer informatie
fysio op maat icon

Praktijk


Meer informatie
fysio op maat icon

Cupping Therapie


Meer informatie

Over Fysiotherapie Bob ten Hove

Bob ten Hove

Bob ten Hove start in 1981 de praktijk aan de Bernardusweg 7 te Lage Mierde. Wij zijn een resultaat gerichte praktijk met diverse specialismen en aandachtsgebieden onder één dak.

Contact

Fysiotherapie Bob ten Hove
Bernardusweg 7
5094 GK Lage Mierde
telefoon: +31 (0)13 509 21 58
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefonisch bereikbaar

Ma.
Di.
Wo.
Do.
Vr.
Za.
Zo.

09:00-17:00
09:00-17:00
09:00-17:00
09:00-17:00
09:00-12:00
Gesloten
Gesloten

Copyright © Fysiotherapie B. ten Hove | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites