Tel. +31 (0)13 509 21 58
praktijk@fysiotherapiebtenhove.nl

De fysiotherapeut:
specialist van het menselijk bewegen.


4XT methode

Door middel van het sturen van de fascia kan er direct gekeken worden in welke richting het lichaam wil bewegen. Hierdoor is het mogelijk om op zeer korte termijn veranderingen en verbeteringen in het lichaam aan te brengen, waardoor er minder tot geen pijn aanwezig is tijdens het bewegen en de bewegingen weer soepel en goed verlopen.

De 4xT methode bestaat uit 4 onderdelen:
1. Testen: wat geeft verlichting?
2. Tapen: tapen in de richting van functie verbetering en verlichting.
3. Triggeren: het insturen van de fascia in de juiste richting .
4. Training: het doorbewegen van het gestuurde gedeelte om nog sneller resultaat te krijgen.
Wat is de fascia?
De fascia is een glijdende laag bindweefsel die al het weefsel in het lichaam omvat. Indien deze laag niet meer goed kan glijden kunnen er beperkingen en/of pijn ontstaan tijdens het bewegen.
Voor wie?
Voor iedereen met klachten aan het bewegingsapparaat. Door te testen kan er direct gekeken worden of er verbetering optreedt. Door de tape in de juiste richting te plakken en te sturen kunnen allerlei (acute, sub acute en chronische) klachten zoals nek, rug, knie, RSI, achillespees, enkel verstuikingen, artrose, maar ook whiplash, spierscheuringen en hernia's behandeld worden. Ook post operatieve problemen of een spier- of bandscheur kunnen behandeld worden.
Hoe werkt het?
De te tapen locatie (pijnlijke plek of gewricht) wordt "getest" door de huid te verschuiven en te vragen welke schuifrichting als aangenamer ervaren wordt. Vervolgens wordt de tape in de aangename richting aangebracht. Daarna wordt er getest of de pijnlijke beweging, bijvoorbeeld lopen of kniebuiging, makkelijker gaat. Na de behandeling zullen er oefeningen meegegeven worden en eventueel een training gestart worden.
De tape
Elastische tape verstevigt gewrichten, geeft pijnvermindering, verdrijft overtollig vocht bij zwelling en geeft een betere sturing van bewegingen. Daardoor bevordert de tape herstel bij onder andere blessures en pijnklachten. Pijnvermindering, een versneld herstel en makkelijker kunnen bewegen heeft veel voordelen voor zowel sporters als niet-sporters.

Wanneer geen tape of tape verwijderen?
De tape moet verwijdert worden als deze zorgt voor jeuk, pijn, irritaties tijdens bewegen of stilzitten of meer pijn tijdens het bewegen. Er is namelijk dan voldoende gestuurd en het lichaam gaat dan tegenwerken. Verwijder de tape nooit in 1 snelle beweging, haal deze er rustig vanaf en trek als het ware de huid onder de tape vandaan. Bij allergische reacties wordt er eerst gekeken of er eventueel een ander tape merk gebruikt kan worden. Als dat niet helpt kan de behandeling ook zonder tape gegeven worden, echter dit heeft niet hetzelfde langdurende resultaat als met tape.
Wat kost het?
De 4xT methode maakt deel uit van de algehele behandeling fysiotherapie echter worden de kosten van de tape niet in de behandelingen opgenomen door de zorgverzekeraar. U kunt een rol tape van 5 meter bij ons kopen voor € 7,50.

Onze diensten

fysio op maat icon

Dry Needling


Meer informatie
fysio op maat icon

Shockwave


Meer informatie
fysio op maat icon

Steunzolen


Meer informatie
fysio op maat icon

Rugkussen


Meer informatie
fysio op maat icon

Oefenzaal


Meer informatie
fysio op maat icon

Training


Meer informatie
fysio op maat icon

Praktijk


Meer informatie
fysio op maat icon

Cupping Therapie


Meer informatie

Over Fysiotherapie Bob ten Hove

Bob ten Hove

Bob ten Hove start in 1981 de praktijk aan de Bernardusweg 7 te Lage Mierde. Wij zijn een resultaat gerichte praktijk met diverse specialismen en aandachtsgebieden onder één dak.

Contact

Fysiotherapie Bob ten Hove
Bernardusweg 7
5094 GK Lage Mierde
telefoon: +31 (0)13 509 21 58
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefonisch bereikbaar

Ma.
Di.
Wo.
Do.
Vr.
Za.
Zo.

08:30-18:00
08:30-18:00
08:30-18:00
08:30-18:00
09:00-12:00
Gesloten
Gesloten

Copyright © Fysiotherapie B. ten Hove | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites